Těstoviny s houbovou omáčkou a tofu

Ingredience:

  • jedno balení bezvaječných těstovin
  • dvě menší cibule
  • asi 200 g hnědých žampionů nebo libovolných hub
  • jedno balení uzeného tofu
  • krabička libovolné rostlinné smetany nebo domácí ovesné mléko
  • balzamikový ocet, oregáno, tymián, mletý kmín
  • sůl, pepř (ideálně bílý pepř)

Postup:

Na oleji do zlatova osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby, chvíli dusíme. Až houby zmenší svůj objem přibližně o třetinu, okořeníme kmínem, oregánem, tymiánem a zakápneme troškou balzamikového octa. Necháme odpařit octové aroma a přidáme na kostičky nakrájené tofu. Chvíli dusíme, nakonec zalijeme rostlinnou smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Nejlépe se hodí pepř bílý, díky kterému bude tato světlá omáčka jemná, ale výrazná. Podáváme s těstovinami, které uvaříme podle návodu.