Čokoládový dort

Korpus:

  • 250 ml vody
  • rostlinný olej - 1 až 1,5 dcl
  • 35 g prosetého kakaa
  • 300 g proseté hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 400 g krupicového cukru

Čokokrém:

  • 125 ml kokosového mléka z plechovky
  • 300 g hořké čokolády

Postup:

Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Do kastrolku nalijeme vodu, olej a kakao a za stálého míchání zahříváme na mírném ohni, až je směs horká. Do velké mísy nasypeme mouku, jedlou sodu, cukr, přilijeme rozehřátou kakaovou směs a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme 40-45 min - až špejle po zapíchnutí zůstane čistá.

Upečený korpus necháme ve formě 10 min vychladnout, teprve poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout úplně.

Čokokrém připravíme tak, že všechny suroviny na krém zahříváme ve vodní lázni, až se rozpustí, promícháme metličkou a odstavíme. Necháme vychladnout. Korpus rozřízneme na půlku, potřeme krémem, můžeme potřít navíc i marmeládou, přiklopíme a necháme vychladit v ledničce.